• Cancel
    Filter
Filter

BODRUM KATLARINDA UNUTULANLAR...Resim, Gravür ve Baskılar.

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.1588330 veya 532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 13 Şubat PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

ÇOK ÖNEMLİ NOT : Müzayedelerimizde beğeniye sunulan tüm eserler, arşivler ve sanatçıların hayatları incelenerek, kimi uzmanlara danışılarak değerlendirilmekte ve aidiyetleri belirlenmektedir. Ancak, kimi eserlerde çıkış fiyatları açısından yüksek ekspertiz raporu ücretleri (300 USD) ve özellikli sayılabilecek eserler açısından da ekspertiz raporu bedeline nazaran çok daha etkili olan pandemi koşulları nedeniyle, müzayedede yer verilen eserlere ilişkin olarak sanat camiasında bu konuda uzman kişi veya kişilerden değerlendirme raporlarının alınabilmesi mümkün olamamaktadır. Bu nedenlerle; müzayedemizde yer verdiğimiz ve ressamını tesbit edemediğimiz bir çok eser “100 TL.” fiyatla müzayedeye çıkarılmıştır. Bazı eserlerde ise okunan imzanın veya inisiyalin belirtilmesi ile yetinilmiş, herhangi bir sanatçıya ait olduğu yolunda bir açıklamaya yer verilmemiştir. Hatta, çıkış yeri itibariyle hangi ressama ait olduğundan büyük ölçüde emin olduğumuz eserlerde bile, ”imza okunamadı” veya “imzasız” ibareleri kullanılmıştır. Bir diğer deyişle; sanat eseri kendi kaderine bırakılmış, ”bilenlerin” takdir ve değerlendirmelerine emanet edilmiştir.

  • Category: Gravür
Lot: 1 » Gravür

FATİH SULTAN MEHMET 19.yüzyıl

Portre. Monogramlı. Gravür Baskı. Çerçeveli. Ebat: 28.5x25.5cm

“A.M” monogramlı (Antoine Melling olabilir)  gravür. (Gravürün konunun uzmanı David Ekserdjian’a danışıldığı ve kendisince 19. yüzyıla ait olabilecek değerli bir gravür olduğunun belirtildiği eser sahibince ifade edilmiştir).

Anton Ignaz Melling ( 1763-1831): Alman ressam ve mimardır. I. Abdülhamit ve III. Selim zamanında İstanbul’da yaşadı. Boğaziçinde sahil sarayları inşa etti. Hatice Sultan’ın mimar ve ressamı olarak alnılır. Gravürleri 1819’da “Voyage Pittoresque de Constantinople et des rives du Bosphore” adı ile yayınlanmıştır. 

 

Details

SOLD

Lot: 6 » Gravür

MAZHAR OLGUN (1920-1981)

Figürlü Kompozisyon. İmzalı. Gravür. Çerçeveli. Ebat: 19x12cm

Türk Resminin ilk gravür sanatçılarındadır. “Sanayi Nefise Mektebi’nin 1927 yılından itibaren Güzel Sanatlar Akademisi olarak değişmesi ile birlikte gravür alanında da yeniden gelişme başlatılarak yurt dışından sanatçı öğretmenler getirilir. 1937 yılında Fransız Leopold Levy Resim Bölümü Başkanlığına atanır. Levy gravür yapmış ve öğretebilir nitelikte bir sanatçıdır. 1939’da Levy’nin, özgün baskı atölyesi sorumluluğunu yüklenen asistanı olarak göreve başlayan Sabri Berkel (1907-1993) Floransa’da öğrenim görmüş ve orada gravür teknikleriyle eserler vermiş bir ressamdır. Böylece Akademide ilk defa özgün baskı sanatı için bir atölye kurulur ve 1948 yılında çıkan yangına kadar sanatçı yetiştirilir. Bu dönemde atölyede çalışan bazı sanatçılar Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Nevzat Akoral, Cemal Tollu, Turgut Zaim, MAZHAR OLGUN, Nejat Melih, Mümtaz Yener, Fethi Karakaş, Fethi Kayaalp, Avni Arbaş, Kemal İncesu, Ferruh Başağa, Selim Turan ve Nuri İyem, Neşet Günal, Gündüz Gölönü ve Mustafa Pilevneli gibi isimlerdir. “Bu sanatçılar sonraki yıllarda sanatlarını pentür teknikleri ile tablo resim yaparak sürdürdükleri için bu ilk özgün baskılara bakarak sanatlarının asıl karakterlerini belirleme olanağı yoktur. Bu özgün baskıların o sanatçıların gençlik eserleri ve Türkiye’deki ilk bilinçli özgün baskı sanatı ürünleri olmaları açısından ayrı değerleri vardır.”

Details

SOLD

Lot: 100 » Gravür

ERGİN İNAN

Soyut Kompozisyon. İmzalı. 41/80 Seri Numaralı Gravür Baskı. Çerçeveli. Ebat: 28X43cm

Ergin inan, 1943 yılında Malatya`da doğdu. İlk ve ortaöğretim yılları Malatya’da geçti. 1963 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi`nde öğrenime başladı. Ardından 1964 yılında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda resim öğrenimine başladı. Sırasıyla Karl Schlaminger ve Helmut Hungerberg’in öğrencisi oldu. 1968 yılında resim bölümünün asistanlık sınavını kazanarak Helmut Hungerberg’in asistanı oldu. Sanatçı, 1969’da Salzburg yaz akademisinde burslu olarak Prof. Emilio Vedova’nın yanında resim çalışmaları yaptı.

 

1971-1973 yılları arasında, Daad Alman Akademik Mübadele Bursu’nu kazanarak, Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Rudi Tröger ve Prof. Mac Zimmermann yanında resim ve özgünbaskı konusunda çalışmalar yaptı. Ergin inan, 1972 ve 1973 yıllarında Paris, Venedik, Verona, Montova ve Floransa`daki müzelerde incelemelerde bulundu. 1975’te Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda Resim Bölümü öğretim üyeliğine atanan sanatçı, 1978-79 yıllarında Daad bursu ile Münih ve Berlin’deki güzel sanatlar akademilerinde ve müzelerinde araştırmalar yaptı. Bu araştırma ve incelemelerini de 1981 yılında Amsterdam, Roterdam, Den Haag (lahey) ve Londra’da sürdürdü. Sanatçı, 1982 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atanmasının ardından, 1983-87 senelerinde çalışmalarını Daad Berlinli Sanatçılar Bursu’nu kazanarak davet edildiği Berlin’de sürdürdü. Ergin İnan, öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü`ne 1985 yılında profesör olarak atandı. Ayrıca 1985`te ve 1986’da Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü`ne misafir profesör olarak davet edildi ve desen dersleri verdi. 1990 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yeni Binası, İç Mekanları, Sanatsal Değerlendirme Projesi kapsamında seçilen çağdaş Türk sanatçılarından biri olarak resepsiyon salonu duvarına  yazıt adlı çalışmasını gerçekleştiren sanatçının yurt içinde ve yurt dışında kişisel ve karma pek çok sergisi vardır.

 

Münih’te ve Berlin’de de çeşitli atölyelerde çalışmış olan, uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve sanat icra eden, Osmanlı kültürü ile zooloji bilgisini dehşet verici güzellikte işlerde birleştirmiş bir sanatçıdır. Ankara ve İstanbul devlet güzel sanatlar müzeleri ile, Dahlem Museum-Berlin, Haus der Kunst-Munich, Kunstverein-Frechen, Modern Art Museum-Cleveland, Bradford Museum, British Museum-Londra, Cul des Sarts Museum, Fredrikstad Modern Art Museum- Belcika müzelerinin kalıcı koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

Details
Lot: 107 » Gravür

MUSTAFA ASLIER (1926-2015)

Soyut Kompozisyon. İmzalı. 3/10 Seri Numaralı Gravür Baskı. Çerçeveli. Ebat: 26x30cm

Türk grafiker Mustafa Aslıer 1926’da Kırcaali, Bulgaristan’da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde gravür öğrenimi gören (1946-1949) Mustafa Aslıer, 1953-1954 arasında Münih Grafik Sanatlar Akademisi’nde, 1955-1958 arasındaysa Stuttgart Grafik Sanatlar Yüksek Okulu’nda, öğrenimini geliştirici çalışmalar yaptı. 1957’den sonra Avrupa müzelerinde inceleme ve araştırmalarda bulundu. Türkiye’ye dönünce resimleriyle kısa sürede tanındı.

Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksekokulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Bölümü başkanlığı ve okul yöneticiliği görevlerini bir arada yürüttü. 1958-1975 yılları arasında devlet sergilerine katıldı.

1958’de Stuttgart’ta Senatore Galerisi’nde, 1959’da Viyana Devlet Galerisi’nde ilk kişisel sergilerini açtı. 1960 yıllarından sonra Lyublyana Uluslararası Gravür Sanatı Sergisi’ne, Tokyo, Ravenna baskı resim sergilerine katıldı. Romanya, Tunus, Cezayir ve Lübnan’da düzenlenen Çağdaş Türk Grafiği sergilerine, 1967’de Sao Paulo Uluslararası Bienaline, 1974-1976 ve 1978’de Frechen’deki
Almanya Uluslararası Grafik Sergisi’ne katıldı. 1963-1964 yıllarında Avrupa ülkelerinde dolaştırılan Çağdaş Türk Sanatı sergilerinde yapıtlarına yer verildi. Türkiye’deki ilk kişisel sergilerini 1960 yıllarının başında İstanbul’da açan Mustafa Aslıer, 1967’de bu sergilerini İstanbul ve Ankara’da sürdürdü. 1980 ve 1981’de İstanbul’da iki kişisel sergi daha düzenledi.

Details
previous
Go to Page: / 1
next