• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Resim Müzayedesi

Sayın koleksiyoner ve sanatseverler, eserlere pey vermek ve Online Canlı Müzayedeye katılmak için web sitemiz( antalyaantikmüzayede) üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak 0.532.2752170 no’lu telefonlardan randevu oluşturabilir, şirketimizin yan kuruluşu olduğu Ahmet Muhtar Kızıltan Kültür ve Sanat Merkezinde (Gürsu Mah. Atatürk Blv. No:187 B/B Konyaaltı Antalya) adresinde eserleri yakından inceleyebilir ve ressam uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.

Online Müzayedemiz 26 Haziran PAZAR günü saat 18:30'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir.  Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.

Müzayedemizde uygulanan komisyon oranı %10, KDV oranı ise %18 dir. Ödeme süresi müzayede bitiminden sonra 7 (yedi) iş günüdür, ödemelerde ödeme günkü TC Merkez Bankası döviz kuru esas alınır. Açık arttırma sonrası SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir, cezai şart olarak %30 aracılık hizmeti uygulanır.

Antalya Antik Müzayede, ressamının ad ve soyadını, kimliğini belirterek sertifikasız olarak satışa sunduğu her eserin alıcısına karşı, beyanının aksi kanıtlandığı takdirde, alıcının ödediği ücret ile beraber, bu durumu kanıtlamak için yaptığı MASRAFLARIN (maruf kişilerce verilen ekspertiz raporu veya ressamının beyanını teminindeki harcamaları gibi) tamamını, 3 gün içerisinde “HİÇBİR İTİRAZ İLERİ SÜRMEKSİZİN” ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

Lot: 1 » Resim

S. SÜREYYA BÜKEY (1895-1974)

Portre "Atatürk" .İmzalı. Foto Karton Üzeri Renkli Kurukalem. Çerçeveli. Ebat:58x78cm

Foto Süreyya adı ile anılan müessesenin kurucusu Süleyman Süreyya Bükey 15 Temmuz 1895'te İstanbul'da doğdu. Ortaöğrenimini Galatasaray Lisesi'nde yaptı. 1. Dünya Savaşı nedeniyle yarım kalan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki öğrenimini Mütarekeden (1918) sonra tamamladı. Bir süre Hukuk Fakültesi'ne devam etti. 1919-1920 yılları arasında Milano Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde ihtisas yaptı. Fotoğrafa bir ticari uğraş olarak başlayan Bükey, ilk olarak 1924 yılında Eminönü Çiçek Pazarı'nda fotoğraf malzemesi satışı yaptı. Gevart mümessilliğine bağlı olarak katalog bastırdı. 1928 yılında İstanbul Tünel semtindeki 1Foto Süreyya' müessesesini kurdu. 1936-1938 yılları arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafçılığını yaptı. Fotoğrafçılıkla ilgili yayınladığı kitap ve katalogların yanında, Foto (aylık dergi 1931-1934), Foto Magazin (aylık derg 1938-1941), Halivud Dünyası (haftalık sinema dergisi 1941-1946), Ufuk (haftalık siyasi dergi 1943-1945) gibi süreli yayınlar çıkardı. Baskın bir gazeteci ruhuna sahip olan Süreyya Bükey, aktüaliteye özel önem veren, Hergün gazetesine makale yazan biriydi.Fotoğrafçılık yaşamında katıldığı ulusal ve uluslararası sergilerde sanat madalyaları be sertifikalar aldı. Halkın bilinçlenmesini ön planda tutan demokrat ve Atatürkçü bir fotoğrafçıydı. Süleman Süreyya Bükey 21 Temmuz 1974'de İstanbul'da öldü. 

Detaylar
Lot: 2 » Resim

TURHAN EKİCİ (1953-2022)

Portre "Neyzen". İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat:80x100cm

Turhan ekici 1953 yılında Çemişgezek’de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Ortaköy Öğretmen Okulu Resim Semineri ve Çapa Öğretmen Okulu Resim Seminerinde tamamladı. 1974 Yılında girdiği İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü 1979 yılında tamamladı.

Ekici,”deneysel ressam” olarak adlandırılmalıdır. Yaratıcılığı, yaradılanın her yüzünde kendisini gösterir. Somut ve soyutun birbirlerine dönüşme hallerini,anlarını renklendirmenin ustasıdır.Gerçekliğe bağlandığı resimlerinde teşhircidir ve figürlerini yalnızlık ve çaresizlikten,evrenin hakimiyeti ölçüsünde güç ve zenginliğe taşır.Hangi ruh halinde gözlemlediğinize bağlı olarak değişen figürlerdir.Tonlar,birbiriyle yaratıcı biçimde buluşan renklerinde dans eder.Kavramlaştırma ve gerçekleştirme köprüsünü ustalıkla kurgular.Ancak,bir noktadan sonra tuval karşısındaki konumu değişmiştir.Hayatı kavrayışın ilahi gücü katılır resmine.Yola çıktığı andaki ressam değildir artık.Tasarlananın bambaşka yüzleri çıkmaya başlar tuvalde. Ressamın eli bütün acabalarından kurtulmuştur.Tabiatın dönemsel renklerine meydan okuyan bambaşka bir tasarım kendi öyküsünü oluşturmaktadır,parantezi kapatmayan düş gezgininin fırçalarıyla…

30 kişisel sergisinin yanında 100’den fazla grup ve karma sergilere katılmıştır. Yurtiçi ve yurt dışında özel koleksiyonlarda çok sayıda eserleri mevcuttur. 2022 yılında Antalya'da Hayatını Kaybetti.

  •  
Detaylar
Lot: 3 » Resim

EREN EYÜBOĞLU (1907-1988)

Figürlü Kompozisyon. İmzalı. (Kontraplak Marufle) Kağıt Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat:33x33cm

İlk çalışmalarına ortaöğretim yıllarında özel resim dersleri alalarak başladı. Romanya Yaş Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim öğrenimi gördü. 1929 yılında okulu bitirdikten sonra Paris’e gitti. Dört yıl boyunca Julian Akademisi’nde André Lhote’un öğrencisi oldu. Bu sürede Monet ve Cezzane’nın eserlerini inceledi. Onlardan röprodüksiyon çalıştı. 1930 yılında Paris’te tanıştığı kendisi gibi resim sanatçısı olan Bedri Rahmi Eyüboğlu ile 1936 yılında evlenerek İstanbul’a döndü. İki resim sanatçısı eş olarak yaşamlarını sürdürmeye başladıkları Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Anadolu insanının yaşam biçimini tuvallerine folklorik özellikleri plastik ögelerle birleştirerek yansıttı. Bedri Rahmi Eyüboğlu ile birlikte D Grubu’na katıldı. Topluluğun etkinliklerinde önemli rol üstlenen sanatçı resimlerinde soyutlamacı ve Ekspresyonist görüşü ile Anadolu insanına ve doğal yaşama yönelik konular işledi.

1950’li yıllarda Picasso ve Braque gibi usta ressamlardan çalıştığı kopyalar sayesinde yapıtlarında ayrıntıdan uzaklaşarak; sadeliğe, ritmik çizgi ve heyecan verici , coşkulu renk uyumuna yöneldi. Eşi Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun nakışçı stiline karşın, yöresel anlatımlara ulaşmada plastik ögelere eğilimi ağır bastı. Temalarına Çağdaş bir yorum kazandıran Eyüboğlu, Üç GüzellerDört Güzeller gibi mitolojik konulu resimler de yaptı.

Resmin yanında Mozaik da çalıştığı 1956’da Ankara Etibank, 1957’de 4. Levent Konut Duvarları, 1978'de Ankara Çocuk Hastanesi , Cerrahpaşa Hastanesi ile 1979 yılında Haydarpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi için gerçekleştirdiği mozaik panolardan anlaşılmaktadır. Geride çok sayıda sanat eseri bırakan Eren Eyüboğlu, 1988 yılında İstanbul'da öldü.

Detaylar
Lot: 6 » Baskı

ERGİN İNAN

Soyut Figür. 2002 İmzalı. Litografi Baskı. Çerçeveli. Ebat:28x19,5cm

Ergin inan, 1943 yılında Malatya`da doğdu. İlk ve ortaöğretim yılları Malatya’da geçti. 1963 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi`nde öğrenime başladı. Ardından 1964 yılında İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda resim öğrenimine başladı. Sırasıyla Karl Schlaminger ve Helmut Hungerberg’in öğrencisi oldu. 1968 yılında resim bölümünün asistanlık sınavını kazanarak Helmut Hungerberg’in asistanı oldu. Sanatçı, 1969’da Salzburg yaz akademisinde burslu olarak Prof. Emilio Vedova’nın yanında resim çalışmaları yaptı.

 

1971-1973 yılları arasında, Daad Alman Akademik Mübadele Bursu’nu kazanarak, Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde Prof. Rudi Tröger ve Prof. Mac Zimmermann yanında resim ve özgünbaskı konusunda çalışmalar yaptı. Ergin inan, 1972 ve 1973 yıllarında Paris, Venedik, Verona, Montova ve Floransa`daki müzelerde incelemelerde bulundu. 1975’te Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda Resim Bölümü öğretim üyeliğine atanan sanatçı, 1978-79 yıllarında Daad bursu ile Münih ve Berlin’deki güzel sanatlar akademilerinde ve müzelerinde araştırmalar yaptı. Bu araştırma ve incelemelerini de 1981 yılında Amsterdam, Roterdam, Den Haag (lahey) ve Londra’da sürdürdü. Sanatçı, 1982 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atanmasının ardından, 1983-87 senelerinde çalışmalarını Daad Berlinli Sanatçılar Bursu’nu kazanarak davet edildiği Berlin’de sürdürdü. Ergin İnan, öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü`ne 1985 yılında profesör olarak atandı. Ayrıca 1985`te ve 1986’da Berlin Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Resim Bölümü`ne misafir profesör olarak davet edildi ve desen dersleri verdi. 1990 yılında T.C. Cumhurbaşkanlığı Köşkü Yeni Binası, İç Mekanları, Sanatsal Değerlendirme Projesi kapsamında seçilen çağdaş Türk sanatçılarından biri olarak resepsiyon salonu duvarına  yazıt adlı çalışmasını gerçekleştiren sanatçının yurt içinde ve yurt dışında kişisel ve karma pek çok sergisi vardır.

 

Münih’te ve Berlin’de de çeşitli atölyelerde çalışmış olan, uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve sanat icra eden, Osmanlı kültürü ile zooloji bilgisini dehşet verici güzellikte işlerde birleştirmiş bir sanatçıdır. Ankara ve İstanbul devlet güzel sanatlar müzeleri ile, Dahlem Museum-Berlin, Haus der Kunst-Munich, Kunstverein-Frechen, Modern Art Museum-Cleveland, Bradford Museum, British Museum-Londra, Cul des Sarts Museum, Fredrikstad Modern Art Museum- Belcika müzelerinin kalıcı koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 7 » Resim

TURGUT ATALAY (1918-2004)

Natürmort. 1997 İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat:39x30cm

1936-1945 arasında Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde sanat öğrenimi gördü. İki yıl R. Belling’in yanında heykel etütleri yaptı. 1940’da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1946’da Paris’te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi.
Aralıklı olarak dört yıl resim öğretmenliği yaptıktan sonra, tiyatro ve opera dekoratörü olarak uzun yıllar çalıştı. Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurt içinde ve dışında düzenlediği sergilere katıldı. 1964’te Akademi Sanat Ödülünü kazandı. Resimlerinde klasik etüt birikimlerinin oluşturucu etkileri egemendir. Figür kaynaklı sanat anlayışının sürdürücüleri arasında yer alır.

Detaylar
Lot: 9 » Resim

ADNAN TURANİ (1925-2016)

Soyut Figür. 2008 İmzalı. Kağıt Üzeri Karışık Teknik. Çerçeveli. Ebat:50x70cm

Ressam, sanat tarihçisi, akademisyen.. Kazandığı bursla 1953 yılında Avrupa’ya giderek; Almanya’da Münih Güzel Sanatlar Akademisi’nde Franz Nagel, Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisi’nde Henninger ve Willi Baumeister, Hamburg Güzel Sanatlar Akademisi’nde de Heins Trokes ile çalıştı (1959-70). Lisans ve yüksek lisans öğrenimini tamamlayarak döndü.

1970 yılına kadar Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak yer aldı.

 Aynı yıllarda Hacettepe Üniversitesi Edebiyat ve Güzel Sanatlar fakültelerinde de dersler verdi. 1972 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde doktora çalışmasına başladı ve Güzel Sanatlar Enstitüsü’nün koordinatörlüğünü yürüttü. Profesör olduğu 1986 yılına kadar Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu. 1986-87 yılarında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nün Başkanlığını yaptı.

 
1972 ve 1974’te Devlet Resim Ödülünü, 1991 yılında Ankara Sanat Kurumu Yılın Sanatçısı Ödülünü, 1993 yılında Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülünü, 2001 Ankara Sanat Fuarı Ödülü’nü, 2001 Çağdaş Sanatçılar Vakfı Onur Ödülü’nü aldı. 1998 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi kendisine “Onursal Doktora” unvanı verdi. Association Internationale des Critiques d’Art üyesidir. Ord. Prof. Suut Kemal Yetkin’den sonra Sanat Eleştirmenleri Derneği’nin 1975-80 yılları arasında başkanlığı ile Bengladeş Uluslararası Asya Sanat Bienali’nin jüri başkanlığını yapmıştı. Turani’nin, bu çabaları yanında plastik sanatlar estetiği, sanat felsefesi ve sanat tarihi üzerine yayımladığı on beş kadar yayımlanmış kitabı bulunmaktadır.

Adnan Turani, soyut resmin Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden birisidir. Aynı zamanda eğitmen ve yazar olarak da modern resmin önemli kişilerindendir. Resimleri Türkiye dışında birçok ülkenin düzenlediği bienal ve uluslararası sergilerde yer almıştır.
Turani, öğretim üyesi olarak Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi (1970-86) ve Bilkent Üniversitesinde (1986-92)’de görev yaparken; resim, güzel sanatlar, sanat eserleri analizi ve sanat tarihi dersleri verdi.

 

  •  
Detaylar
Lot: 11 » Baskı

FEVZİ KARAKOÇ

Soyut Kompozisyon. 2000 İmzalı. 12/18 Kağıt Üzeri Litografik Baskı. Çerçevesiz. Ebat:42,5x58cm

Ressam ve öğretim üyesi. İlkokulu Çankırı’da tamamladı. İlköğreniminin ardından girdiği sınav sonucunda altı yıllık Ankara Hasanoğlan İlköğretmen Okulu’nda yatılı okumaya hak kazandı..

Sanat eğitimcileri Selahattin Hüsnü Taran ve Hamdi Dicle’nin öğrencisi oldu. 1968 yılında öğretmen olarak bu okuldan mezun olan Karakoç, öğretmenlik yapmayarak, 1968 - 1972 yılları arasında İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) Grafik Bölümü’nü bitirdi.

1979’da Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi, 1983 yılında Özgün Baskı Resim dalında “Sanatta Yeterlilik” alarak 1986’da doçent, 1993 yılında da profesör oldu.

2002 Ocak ayına kadar MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalıştı. Güzel Sanatlar Akademisinin Grafik bölümünde serigrafi ve gravür atölyelerinin kuruluşusağlandıktan sonra ve bu atölyelerden yetişen sanatçılar arasında dikkat çeken  Alaettin Aksoy ,Aydın Ayan, Hüseyin Bilgin, Gören Bulut, Gül Derman, Devrim Erbil, Güngör İblikçi, GündüzGönlönü, Mehmet Güler, Ali Teoman Germener, Süleyman Saim Tekcan, ZahitBüyükişleyen, Erol Deneç, Nail Peyza, Ergin İnan, Utku Varlık, Mustafa Plevneli, HasanPekmezci, Hayati Misman, Hüsamettin Koçan, Atilla Atar, Ali İsmail Türemen, Kadri Özayten’in, kişiliği olan Türk özgün baskı sanatının oluşmasında çaba sarf ettikleri görülmüştür.

2002 Şubat ayından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Detaylar
Lot: 12 » Baskı

HAYATİ MİSMAN

Soyut Kompozisyon. 1996 İmzalı. E/A Gravür Baskı. Çerçeveli. Ebat:73x67cm

1945 yılında Konya’da doğdu. 1961-64 Konya-Akşehir Öğretmen
Okulu’nda öğrenim gördü. 1964-65 Erzincan-Tercan’da ilkokul
öğretmenliği yaptı. 1965-68 Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İs
Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gördü.

Hayati Misman, Gazi Eğitim Enstitüsü Resim İş Bölümü’nden 1968 yılında mezun oldu. 1970- 1975 yılları arasında MEB bursu ile gittiği Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde grafik tasarımı alanında ihtisas yaptı. 1975 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’nde göreve başladı.
1984 yılında aynı üniversitede sanatta yeterlilik derecesi aldı.
Sanatçı, 1987 yılında Gazi Üniversitesi’nde doçentliğini aldı. 1987-
2001 Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık
Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 2001 Hacettepe Üniversitesi’ne
geçerek profesör oldu. 2005 yılında ayni kurumdan emekli oldu.

Doğanın değil, kendi doğasının biçimlerini resmetmeye çalışan
sanatçı, halen Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve
Mimarlık Fakültesi’nde konuk profesör olarak görevine devam
etmektedir. Onu yurtdışında olmak üzere ellinin üzerinde kişisel
sergi düzenledi. Aralarında 1992 Yunanistan-Türkiye Abdi İpekçi
Dostluk ve Barış Ödülü ve Mısır’da düzenlenen 16. Uluslararası
Akdeniz Bienali Ödülü de olan, on beş ödül kazandı. Sanatçı
özellikle baskıresim konusunda Türkiye’nin önde gelen
isimlerindendir.

Resimdeki en önemli özelliği ‘çizgi’dir. Dışavurumcu
bir çizgi ve bu çizgi ile gündeme gelen desenci tavrı gözardı
edilemez. Resme bir oyun gibi başlar… Bir hamle bir başka hamleyi
oluşturarak bir düzen ortaya çıkar. Bu düzende renklerin birbiriyle
uyumu, biçimlerin birbiriyle orantıları çok etkindir. Misman,
desenin bir sanatçının namusu olduğuna inanır ama bunu başlı
başına bir sanat yapıtıymış gibi göstermenin de yanlış olduğunu
düşünür. Yalnız şunu da belirtir ki ‘ben sanatçıyım’ diyebilmek için öncelikle iyi desen çizmek gerekir. Hayati Misman’ın çizgisi tipik bir dışavurumcu çizgidir. Resimleri bir seansta bitmez, üstüste
çalışmayı gerektirir. Kompozisyonun bir tarafında yoğunluk diğer
tarafında boşluk ve dinginlik olayını sürekli sorgulamaktadır. Bir
figürü birebir resmetmez, mutlaka duygularını işin içine katarak bir
dışavurumcu gibi davranır.

Detaylar
Lot: 13 » Baskı

ZAHİT BÜYÜKİŞLEYEN

Soyut Kompozisyon.1991 İmzalı. E/A Seni Numaralı Serigraf Baskı. Çerçevesiz. Ebat:52x50cm

1946 Adana’da doğdu. İlk, orta eğitimini İskenderun, Mersin’de yaptı. 1964 yılında İskenderun Lisesi’ni bitirdi. 1965 Yağlı boya resmi Devlet Resim Heykel sergisine kabul edildi. 1966  Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1967-70 Konya-Ereğli İvriz  Öğretmen Okulu’nda resim öğretmenliği yaptı. 1970-71 İskenderun Lisesi’nde resim öğretmenliği yaptı. 1971 M.E.B’in açtığı sınavı kazanarak Plastik Sanatlarda uzmanlık eğitimi  için Batı Almanya’ya gitti. 1972 Goethe Institut’de Almanca dil eğitimi gördü. 1972-76 “Türkiye’de kırsal kesimden büyük kente göç ve büyük kentlerin çevresinde oluşan gecekonduların Türk resminde algılanması ve yorumlanması” konulu tezini başarı ile vererek Kassel Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. 1976-83 Gazi Eğitim Fakültesi Gazi Eğitim Enstitüsü ve Gazi Yüksek Öğretmen Okulu’nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1983 İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “Türk resminde Ankaralı Sanatçıların  Etkinliği” konulu tezi ile doktorasını yaptı. 1984 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan sınavı kazanarak Doçent oldu. Heykel Bölümü Başkanlığına atandı. 1985 Doçentliğe atandı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı oldu. 1991 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı oldu. 1992 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Profesörlüğe atandı. 1997-2019 Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine atandı. Resim Bölümü Başkanı ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2019 Yeditepe’deki görevinden ayrıldı.

Sanat yaşamını İstanbul’da sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışındaki müze ve koleksiyonlarda yapıtları bulunmaktadır. 19 Başarı ödülü kazanmış, 200’ün üzerinde kişisel sergi açmıştır. Basılmış 5 kitabı bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 14 » Baskı

MUSTAFA HORASAN

Soyut Figür. 2004 İmzalı. Serigraf Baskı. Çerçeveli. Ebat:45x86cm

İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamlayan Mustafa Horasan, 1986 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Ana Sanat dalı, Özgün Baskıresim Bölümü’nden mezun oldu. Almanya, Fransa, Hollanda, İspanya, ABD ve İtalya’da sanatsal çalışmalar yapan sanatçı hâlen İstanbul’da kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Maltepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak da çalışan sanatçının, yurt içi ve yurt dışı özel koleksiyon ve müzelerde eserleri bulunmaktadır. Ayrıca sanatçının İstanbul Modern sürekli sergisinde bir eseri de yer almaktadır. 

Sanatçı, Mehmet Uygun, İrfan Önürmen, Temür Köran , Serdar Şencan, Alp Tamer Ulukılıç, Altan Çelem kuşağı figüratif resim sanatçılarından biri olarak anılır.

Detaylar
Lot: 15 » Resim

KAYIHAN KESKİNOK

Figürlü Kompozisyon "Karadeniz Düğünü''. 1997 İmzalı. Tuval Üzeri Yağlı Boya. Çerçeveli. Ebat:50x60cm

Kayıhan Keskinok 1923 yılında, emperyalist saldırılara karşı ilk kurşunun anıtlaştığı, utkunun kenti İzmir’de doğdu. Çocukluğunun ilk yılları, kaçan düşmanın evsiz barksız bıraktığı, yakıp yıktığı kararmış topraklarda, yanık kiremit kokuları arasında geçti. 1930-35 yıllarında sırasıyla Gazipaşa (Uşak), Karapınar (Adana, Belemedik) ve İsmet İnönü (Adana) İlkokulllarında okudu. Ortaöğrenimine 1935 yılında Adana I. Ortaokulu’nda başladı. 1941 yılında Adana Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1941-42 ders yılında Iğdır İkinci İlkokulu’nda öğretmenlik yaptı.

1942 yılında girdiği Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-iş Bölümü’nü 1945 yılında bitirdi. Enstitüde, resim dalında Refik Epikman ve Malik Aksel’in, modlajda Hakkı İzet’in öğrencisi oldu.

Ankara o yıllar, II. Dünya Savaşı’nın bütün maddi sıkıntılarına karşın, halka ve üniversite öğrencilerine yönelik, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın düzenli konserleriyle, Devlet Konservatuvarı Uygulama Sahnesi’nin opera ve tiyatro etkinlikleriyle ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın devrimci bir sürat ve çoşkuyla halka sunduğu “Klasikler” olarak ün yapan çeviri çalışmalarıyla övünç duyulan bir kültür başkentidir. Kayıhan Keskinok bütün bu kültürel kaynaklardan yararlanarak kendisini yetiştirmiş, resim çalışmalarının yanı sıra, okulun tiyatro topluluğunda ve korosunda yer almış, spor etkinliklerine katılmış, Türkkuşu’nun planör ve paraşüt eğitimlerini başarıyla tamamlamıştır.

Sırasıyla, Boğazlıyan (1946) ve Görele (1948-50) Ortaokullarında, Kars (1950), Trabzon (1950-60) ve Ankara Kurtuluş (1961-62) Liselerinde resim ve sanat tarihi öğretmeni olarak çalışmış, bu görevleri sırasında kendisini hem eğitmen hem de bir sanatçı olarak yetiştirmiştir. İlk kişisel sergisini 1956 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi’nde açmıştır.

1960 yılında Lozan Güzel Sanatlar Okulu’nda (Ecole des Beaux-Arts) “biçim grameri” alanında öğrenim görmüş, 1962 yılında öğretmen olarak atandığı Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü’nde aynı alana yönelik “Form ve İnşa” dersini eğitim programına sokmuştur. Bu eğitim kurumunda 1968 yılına kadar çalışmıştır. 1970 yılında TRT Televiyonu Artistik Hizmetler Şubesi’nde göreve başlamış, dekoratör ve müdür olarak on yıl kadar çalıştıktan sonra bu kurumdan 1980 yılında emekli olmuştur.

2015’de Ankara’da yaşama veda etmiştir.

Detaylar
Lot: 17 » Resim

HASAN KAVRUK

Soyut Kompozisyon. İmzalı. Mukavva Üzeri Yağlı Boya. Çerçevesiz. Ebat:59x40cm

Hasan Kavruk, (d. 25 Şubat 1918, Akseki - ö. 29 Ocak 2007,
İstanbul), Türk ressamı ve eğitimcisi. Çağdaş Türk resim sanatında
lirik soyutlamacı anlayışın öncülerinden olan ressam, Modern
Figüratif akımın en ısrarlı icracı ve takipçilerindendir.
1918 yılında şimdi Antalya'ya o zaman Konya'ya bağlı Akseki ilçesi
sınırları içinde dünyaya gelen Hasan Kavruk, Gazi Eğitim Enstitüsü
Resim Bölümünden mezun olduktan sonra birkaç yıl resim
öğretmenliği yapmış ve çeşitli resim yarışmalarında bir defa
ikincilik ve iki defa da birincilik ödülleri kazanarak Millî Eğitim
Bakanlığı tarafından 1947 yılında Paris'e resim eğitimine
gönderilmiştir. Paris'te André Lhote Akademisinde iki yıl, sürekli
olarak André Lhote ile çalışmış, bu esnada Paris Güzel Sanatlar
Akademisi'nde Fresk atölyesine de devam ederek Profesör Duco De
La Haille'in yönetiminde Fresk ihtisası yapmış; bundan başka, soyut
sanatın esaslarını öğrenmek için de Jean Lombard atölyesine
devam etmiştir. Paris'teki eğitimi sırasında Fernand Leger, Pablo
Picasso, ünlü heykeltıraş Zatkine, Léon Gischia, Maurice Estéve,
George Dayez, Marcel Burton, Belle Enfant ve Bernard Buffet ile
tanışmış, görüşmüş ve birçokları ile sürekli temas temin ederek
fikirlerinden ve çalışmalarından yararlanmıştır. Bu temaslar
sırasında; Paris'te çeşitli sanat galerilerinde eserlerini teşhir
imkânını bulmuş ve 1948-1949 yıllarında yapıtları, Paris'e
Uluslararası, Dünyaca ünlü Salon Atomneda sergilenmiştir. 1949
yılı sonunda yurda dönüşünü takiben Çapa Eğitim Enstitüsü Resim
Atölyesi Şefi oldu. 1950 yılı başlarında İbrahim Çallı ve Mahmut
Cuda ile birlikte Türkiye Ressamlar Cemiyeti'ni kurdu.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 8
sonraki